Ziua indragostitilor Ziua indragostitilor, Sf Valentin, 14 februarie

 

Sarbatorim dragostea de Valentine s Day, de Dragobete si.. in fiecare zi     Innocent

Buchete de flori si aranjamente florale pe burete lucrate in simbolistica iubirii: trandafirii (dragostea, pasiunea, dorinta, voluptatea, puritatea si perfectiunea fizica), inima (sursa tuturor emotiilor umane), culoarea rosie.

12 Produse
12 Produse

 

Ziua indragostitilor, Sf Valentin, 14 februarie  Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor » Valentine s Day » 14 februarie

"Adu-ți aminte de Valentin al tău."
Legenda Sfântului Valentin: Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit È™i a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaÈ›ilor romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbaÈ›ii preferau să stea acasă cu soÈ›iile È™i copiii lor. În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldaÈ›ii din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbaÈ›i să meargă la război È™i să lupte ca niÈ™te adevăraÈ›i soldaÈ›i. Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat. Într-un final, Claudiu l-a găsit È™i l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr È™i înÈ›elept. L-a încurajat să renunÈ›e la creÈ™tinism È™i să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemniÈ›at È™i condamnat la moarte. Până în ziua execuÈ›iei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi È™i le-a semnat scriind "Adu-È›i aminte de Valentin al tău." Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viaÈ›a Sfântului Valentin È™i nu se È™tie dacă legenda are o bază istorică reală.(Wikipedia)

 

Ziua indragostitilor, Dragobete, 24 februarie  Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor » Dragobete » 24 februarie

"Dragobetele sărută fetele!”

"BăieÈ›ii È™i fetele au deci credință nestrămutată că în această zi trebuie ca È™i ei să glumească, să facă Dragobetele, după cum zic ei, ca să fie îndrăgostiÈ›i în tot timpul anului” (Simeon Florea Marian)
„Despre Dragobete se crede că este un protector al păsărilor, fiind o sărbătoare strâns legată de fertilitate, fecunditate È™i de renaÈ™terea naturii.(...) Această sărbătoare marca revigorarea naturii È™i nu numai, ci È™i a omului care, cu această ocazie, se primenea. Era o sărbătoare a revigorării vegetaÈ›iei, a vieÈ›ii în creÈ™tere, o dată cu trecerea la anotimpul de primăvară durata zilei creÈ™tea, în contrapondere cu noaptea care descreÈ™te, ca dovadă È™i zilele sunt mai însorite. Se pare că, în această perioadă, păsările, vegetaÈ›ia dar È™i oamenii se puneau în acord cu natura, era o nuntă a naturii, însemnând renaÈ™terea acesteia, retrezirea la viață, ceea ce este È™i semnificaÈ›ia centrală a sărbătorii”. (Ovidiu FocÈ™a, etnograf în cadrul Muzeului de Etnografie al Moldovei)